Гръцките първодивизионни клубове Олимпиакос (Волос) и Кавала бяха извадени и от трите професионални лиги, след като техните шефове получиха доживотна забрана от футболна дейност заради участие в скандала с манипулиране на мачове, предава АП.

Комисията за професионален спорт към министерството на спорта обяви, че няма да издаде необходимия лиценз на двата клуба, за да може те да играят в трите професионални лиги на страната.

В изявление на комисията се казва, че няма „съществена промяна” в собствеността на Волос и Кавала, чиито президенти са обвинени в уреждане на футболни срещи и пране на пари.

Решението от вчера идва, след като двата клуба спечелиха обжалването след изхвърлянето им от елита по-рано този месец от гръцката футболна асоциация.

След обявяването на новината футболни фенове атакуваха офиси на управляващата партия в Гърция и влязоха в сблъсъци с полицията в центъра на Волос.

Органите на реда обявиха, че около 3000 привърженици на Волос са преобръщали кофи за смет и са хвърляли камъни по офисите на управляващата партия. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне тълпата. Не се съобщава за арестувани и ранени при инцидентите.