Германският треньор на Олимпиакос Евалд Линен бе уволнен от поста си след шокиращото отпадане на гърците от Лига Европа.

Олимпиакос победи с 2:1 Макаби Тел Авив у дома в първия мач между двата тима, но отпадна след загуба с 0:1 като гост и по-малко голове на чужд терен.

"Това бе кратък, но позитивен опит за мен", заяви Линен.

"Това бе тежка ситуация. Нов отбор с нови играчи, които не бяха готови да играят в Лига Европа. Имаше много напрежение върху мен и решихме да прекъснем договора ми", добави специалистът, който пое отбора през юни тази година.

Над 200 ядосани фенове на отбора крещяха и хвърляха пластмасови бутилки по играчите и треньорския щаб, които се завърнаха днес от Израел.

Полицията разпръсна тълпата, което позволи на играчите и служителите в клуба да си тръгнат без инциденти. Собственикът на Олимпиакос Вангелис Маринакис бе ядосан на Линен, както и на бразилския нападател Диого, който бе изгонен в реванша срещу Макаби след удар срещу вратаря на израелците.

Маринакис, който бе похарчи 23 милиона евро за нови играчи, бе толкова ядосан от двамата, че след мача заповяда Линен и Диого да не се връщат от Израел заедно с отбора.