Олимпиакос стана футболен шампион на Гърция за 47-и път в своята история, след като победи ПАОК с 2:1 като гост в 32-ия кръг. Така четири кръга преди края на шампионата Олимпиакос има 16 точки преднина над същия противник, който е 2-и с 60. Третото място за момента се държи от Панатинайкос с 54, следват Арис (Солун) с 53 и АЕК (Атина) с 52.

Титлата е трета и за треньора Педро Мартинш, който пристигна в Пирея през 2018-а година. Неговото място стана несигурно след отпадането от Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига. Но след това получи доверието на президента Вангелис Маринакис и тимът инкасира едва две загуби в 32 мача.

Австриецът Томас Мург откри резултата в 10-ата минута, но след почивката гостите обърнаха развоя с попадения на бившия играч на Севиля Рони Лопеш в 51-ата минута и на молдовския ляв бек Олег Рябчук 10 минути по-късно след подаване на Кени Лала.

35-годишният мароканец Юсеф Ел Араби, който кара третия си сезон в Олимпиакос, имаше основна роля за обрата. Той влезе на почивката вместо Тикиньо Соареш и заедно с бившия играч на Левски Гари Родригес промениха хода на срещата.

Титлата е трета подред за Олимпиакос след две години пауза, като преди това шампиони последователно станаха АЕК (Атина) и ПАОК (Солун).