Олимпиакос излезе начело в класирането в гръцкото футболно първенство, след като победи с 1:0 АЕК в дербито на 12-ия кръг.

Единственото попадение в мача вкара сръбският нападател Дарко Ковачевич с глава в 82-та минута. Двата отбора имат по 27 точки, с три повече от Панатинайкос, който в събота отстъпи с 0:1 на Паниониос.

Олимпиакос започна много офанзивно този мач и търсеше през цялото време победата. В началните минути обаче играчите на треньора Такис Лемонис пропуснаха няколко добри атаки, а веднъж и вратарят Марсело Морето спаси с крак удар на Марсело Галети. Първата възможност за АЕК се откри в 19-та минута пред Никос Либеропулос, чийто удар обаче беше спасен акробатично от Антониос Никополидис. В 39-ата минута АЕК беше близо до гол, но ударът на Густаво Мандука срещна страничната греда.

През второто полувреме играчите на АЕК промениха поведението си на терена и също започнаха да атакуват. Щастието обаче се усмихна на домакините, които стигнаха до успеха с 10-ия гол на Ковачевич през това първенство. В последните секунди вратарят на АЕК беше отстранен от игра, след като изрита защитника на Олимпиакос Тасос Пантос.

Остналите резултати от 12-ия кръг в Гърция:

Левадиакос – Ерготелис 0:0

Верия – Астерас 1:0

Аполон Каламария – Лариса 1:1

ОФИ Крит – Ираклис 2:0

Вчера:

Атромитос – ПАОК 0:0

Арис – Ксанти 2:0

Паниониос – Панатинайкос 1:0