Олборг спечели шампионската титла на Дания кръг преди края на местното първенство. Грандът си осигури триумфа след нулево равенство с ФК Вестшеланд.

Олборг влезе в мача с преднина от 3 точки пред основния си преследвач Мидтиланд, който обаче падна с 2:3 от столичния ФК Копенхаген. Успехът, който короняса играчите на Кент Нилсен, дойде по особено драматичен начин – Копенхаген вкара победно в добавеното време на срещата, след като по-рано в нея остана с човек по-малко на терена. Кристиан Боланьос донесе трите точки с точен изстрел с глава, дошъл след центриране от ъглов удар.

„Чувството е невероятно“, коментира нападателят на Олборг Андерс Якобсен. „Точно когато си мислехме, че ще трябва да се борим за титлата следващия уикенд, нашите фенове в сектора за гости полудяха. Според мен заслужавахме титлата, защото бяхме най-добрия отбор в течение на сезона.“

„Като изключим началото на кампанията, бяхме постоянни и поддържахме концентрацията си“, обясни треньорът Нилсен, за когото това бе първа спечелена титла като наставник. „На това дължим успеха си. Впечатлен съм от играчите, много от които никога не са били в такова положение преди. Горд съм, че изпълних ролята си, както и от работата на моите асистенти. Те насочиха отбора в правилната посока“, завърши доволният специалист.