Нападателят на ПСВ Айндховен Ола Тойвонен разкри, че иска да направи нова стъпка в карирерата си и иска да премине в нов отбор през януари. В същото време обаче шведският национал заяви, че не е изключено да поднови договора си с клуба.

Снажният таран се превърна в ключова фигура за „филипсите“ почти веднага след идването си от Малмьо през 2009 година, а контрактът му изтича в края на сезона. Тъкмо поради тази причина айндховенци опитаха да го продадат през лятото, но макар да се договориха с Норич Сити, Тойвонен не прие да премине в английския тим.

Сега обаче 27-годишният футболист очевидно е готов да поеме към ново предизвикателство. „Нещата при мен изглеждат добре, макар и договорът ми да изтича през юни“, коментира той. „Имахме среща с клуба и им казах как се чувствам. Разговорът беше свободен и напълно честен.“

„Искам да си намеря нов клуб. ПСВ обаче искат да преподпиша и да помогна на отбора. Мечтаната развръзка ще бъде да ме продадат през януари, така че и ПСВ да вземе пари“, допълни той.