Бившият старши треньор на Локомотив София Драгомир Окука не стоя дълго време без работа и вече има нов отбор, при това в по-силно първенство и с високи амбиции. Окука беше назначен днес за старши треньор на гръцкия Кавала, като той заема мястото на уволнения холандец Аад де Мос, информира БТА.

Аад де Мос не успя да класира Кавала за европейските клубни турнири, въпреки че амбициозният президент Макис Псомиадис привлече класни играчи като вратарите Желко Калач, Чарлс Итанджи, нападателят Еузебиуш Смоларек, бразилците Диого Ринкон и Денилсон, закупен за рекордна сума от Бетис преди години, черногорският бранител Само Павичевич.

След 6-ото място миналия сезон беше ясно, че Аад де Мос няма да остане повече треньор.

Псомиадис, който не щади парите си в целта да види Кавала в Европа, направил опит да привлече за старши треньор Алесандро Костакурта, който обаче предпочел да остане в щаба на Милан.

Така втори вариант бил Драгомир Окука, работил в последните два сезона в Локомотив (София). Договорът на сърбина е за две години, като първите му разговори с Псомиадис били за екипа, с който ще работи, както и за селекцията.