Паул, октоподът-оракул получи копие на Световната купа, като награда за перфектните си осем прогнози за победители в мачове, които до една се сбъднаха на Мондиала.

Двегодишният октопод се превърна в световна знаменитост, след като не направи нито една грешка при предсказанията си за победителите от различни мачове на Мондиал 2010. Той предрече, че победите на Германия и определи Испания като световни шампиони.

„Имаме доста предложения към Паул, но със сигурност той остава с нас и се връща към старите си задължения - да подарява усмивки на децата”, заяви Таня Мунциг от аквариума „Sea Life” в Оберхаузен.

Комарджиите по света направиха състояния, заради неочакваните предсказания на Паул, заяви Греъм Шарп, директор на една от най-големите букмейкърски къщи във Великобритания.

„Виждал съм много неща през живота си, но за първи път виждам хора да залагат на предсказанията на един октопод”, допълни Шарп. Домът на Паул в Оберхаузен беше посетен от негови привърженици от цяла Европа. „Сега Паул иска да каже Довиждане на целия свят”, заяви Даниел Фей, директор на аквариума „Sea Life”.