Огромен скандал беляза двубоя от Втора лига на Северна Македония между Пехчево и ФК Беласица. Двубоят не състоя, след като непознати лица нахлуха в съблекалнята на гостите на стадион „Фортуна” и потърсиха саморазправа с играчите и треньорите на БК Беласица. Те са били заплашени, че ще бъде използвано огнестрелно оръжие.

От ръководството на ФК Беласица съобщиха, че на стадиона не е присъствала никаква полицейска охрана. При инцидента са пострадали старши треньорът на отбора и треньорът на вратарите. Все още не е ясно кои са били нападателите и какви са били мотивите им.

“Скандал преди началото на мача от Втора македонска футболна лига между ФК Пехчево Скопие и ФК Беласица. В съблекалнята на гостите на стадион „Фортуна“, при нулева полицейска охрана, нашият треньор и треньорът на вратарите бяха нападнати физически с удари и шамари от неустановени засега лица, като бяха отправени заплахи към нашите играчи и треньорския щаб, че ще бъдат използвани и огнестрелно оръжие! Нека македонската общественост знае, че футболът у нас все още е далеч от европейския”, написаха от клуба.

В момента Беласица се намира на 6 място във временното класиране на Втора македонска лига, докато ФК Пихчево е на 12 позиция, на една точка от зоната на изпадащите.