Доскорошният мениджър на Нюкасъл Рафаел Бенитес официално оповести следващата си футболна авантюра. Реномираният специалист разкри, че от днес вече е наставник на китайския Далиен Ифан.

Новината не беше неочаквана предвид начина, по който 59-годишният специалист се раздели със „свраките”. В трите си години и половина начело Бенитес така и не успя да намери общ език с боса Майк Ашли, който го остави да оперира с почти нулев ресурс за привличане на нови играчи. За сметка на това Бенитес не просто върна Нюкасъл във Висшата лига, но и го стабилизира откъм представяне през последните 2 сезона.

„След един дълъг път… стартираме ново предизвикателство! Щастлив съм да започна този нов проект с Далиен Ифан”, обяви Бенитес на своите последователи.

Според информациите в Англия новата заплата на Бенитес ще бъде 12 милиона паунда или иначе казано - двойно по-висока от тази, която прибираше в Нюкасъл. Освен всичко друго в Далиен го очаква и едно познато лице - легендата на Наполи Марек Хамшик, с когото работиха заедно в периода 2013-2015.