Националният отбори на Гамбия и Конго по футбол ще изиграят квалификацията си за Купата на африканските нации в Маракеш в неделя, въпреки разрушителното земетресение в Мароко, което засега взе повече от 1000 жертви, съобщи "Ройтерс".
 
В същото време обаче квалификацията между Мароко и Либерия, която трябваше да се играе в Агадир, бе отложена.
 
Селекционерите на Гамбия и Конго заявиха, че футболистите на двата отбора са били шокирани от бедствието, но ще могат да изиграят мача. По програма двубоят трябва да се играе в Маракеш, тъй като Гамбия няма подходящ стадион, на който да посреща международни мачове.
"Казаха ни, че нашият мач ще се играе. Странно е срещата на Мароко да е отложена, но не и нашата", коментира селекционерът на Гамбия Том Сенфие пред "Ройтерс". Той добави, че играчите от тима му са 13-14 часа навън заради земетресението.
 
"Хотелът е пострадал, но за щастие ние получихме нови стаи на партера. Въпреки това бе по-добре мачът да бе отложен заради настроението сред футболистите. Всички са притеснени и уплашени", добави той.
 
Селекционерът на Конго - Пол Път, разкри, че играчите му са невредими. "Ние сме окей, но сме шокирани. Психически е трудно да запазим концентрация. Спахме навън, близо до басейна. Беше страшно и дори сега е трудно за играчите", каза треньорът.