Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Луиш Нани няма да може да играе за Португалия на започващото Световното първенство по футбол, заради травмата на лявото рамо, съобщиха от португалската федерация.

Изявление на португалската федерация от днес гласи: "След като бяха проведени тестове, стана ясно, че Нани няма да може да участва на Световното първенство".

Крилото на Манчестър Юнайтед получи травмата на тренировка в петък в Лисабон преди отборът да отлети за Южна Африка. Нани не участва в последното занимание на тима на домашна почва в събота, след като падна лошо, опитвайки акробатичен удар на заниманието предишния ден. Пътувайки за Африка, халфът изрази своята увереност, че ще може да играе за своята страна на Мондиала.

Подробните прегледи обаче показаха, че Нани отпада окончателно от сметките на националния селекционер на Португалия Карлош Кейруш и ще бъде заменен в състава на тима от играча на Бенфика Рубен Аморим, добавиха от федерацията. Другото сериозно притеснение за Кейруш е травмата на Пепе, който се възстановява от контузия в коляното, получена през декември. Той не бе играл от доста време, но миналата седмица получи "зелена светлина" от своя клуб Реал Мадрид и федерацията да пътува за Африка. Португалия започва Мондиала на 15 юни с мач срещу Кот Д'Ивоар, а останалите тимове в група "G" са Бразилия и Северна Корея.