Шахтьор Донецк официално обяви трансфера на Фред от Интернасионал. 20-годишният талант ще смени родния шампионат с украинското първенство срещу 15 милиона евро, които отиват в касата на вече бившия му тим.

Младокът е направил страхотно впечатление на скаутите със своите 7 гола и 7 асистенции в 33-те мача, които изигра през миналата година. Договорът на Фред с „миньорите“ ще бъде за 5 години.

„Познавам Шахтьор много добре, те са огромен клуб“, заяви новото попълнение. „Следя прогресът им в Европа и съм много щастлив от трансфера.“

Нападателят е третият бразилец, който дойде в Шахтьор през лятото след Уелингтон Нем (Флуминезе) и Фернандо (Гремио). Той ще бъде общо осмият представител на страната на кафето в тима, където играят още Луис Адриано, Майкон, Дъглас Коща, Тайсон и Алекс Тейшейра.

„Вече се познавам с някои от играчите тук като Тайсон, Луис Адриано и Дъглас Коща. Те са ми приятели. Задачата ми е да пробия в първия отбор и да играя в Шампионската лига. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на клуба да изпълни целта си и да спечели Шампионската лига“, завърши Фред.