Американският Кълъмбъс Крю обяви официално привличането на Игуаин. Става дума обаче не за нападателя на Реал Мадрид Гонсало Игуаин, а за неговият брат – Федерико.

27-годишният бивш нападател на Ривър Плейт се е съгласил да премине в Мейджър Лийг Сокър от настоящия си клуб Атлетико Колон. За аржентинскиятотбор баткото на Гонсало има едва 10 гола в 62 мача.

„Следихме Игауин от известно време“, сподели треньорът на Кълъмбъс Роберт Варзича. „Той е бърз напдател, който се представи успешно в много добро първенство. Той винаги търси възможност да отбележи гол и притежава добър завършващ удар, а може да играе както като лек нападател, така и като крило.“

Юношеските години на Федерико Игуаин преминават в школата на Ривър Плейт. Само веднъж той е правил опит да заиграе в Европа, но авантюрата му в Бешикташ не свърша добре. За турския гранд Игауин записва едва 9 мача, преди да бе пратен под наем в мексиканския Америка. В кариерата си той е играл също за Нуева Чикаго, Индепендиента и Годой Крус в Аржентина.