Турският гранд Фенербахче назначи за старши треньор до края на сезона бившия защитник Исмаил Картал. До този ход се стигна, след като преговорите с Йоаким Льов и със Славен Билич се провалиха.

Германското футболно светило, световен шампион от 2014-а година, и доскоро национален селекционер на страната си искаше договор за 2 години и заплата от 5 милиона евро на сезон. Дори обаче за богаташи като Коч Холдинг това се видя прекалено много и те опитаха да свалят. Но Льов не отстъпи и на милиметър от претенциите си и така преговорите приключиха. Льов е водил вече един път Фенербахче - през 1998-1999.

Другата опция за турците беше Славен Билич, пише вестник "Фанатик". Хърватинът се раздели с последния си отбор Пекин Гуоан (Китай) преди четири дни.

И там обаче разговорите са завършили без споразумение. И това наложило търсенето на краен вариант.

След 20 изиграни кръга Фенербахче е на 5-о място в класирането с 32 точки. Фенербахче не е бил шампион от 2014-а година, макар и да остава рекордьор на Турция с 28 титли.

Исмаил Картал, известен с прякора си Арап Исмаил, също е бил треньор на Фенербахче в периода 2010-2015. В четири сезона е бил помощник, в това число и при последната спечелена титла. Като футболист играе десен бек, прекарва десет сезона със жълто-синия екип. След края на кариерата си стартира треньорска работа в школата на Фенербахче.

Предишният треньор Витор Перейра беше уволнен на 20-и декември.