Само ден след като си осигури място във финала на Лига Европа, Бенфика намери начин да зарадва феновете си и чрез умели ходове на трансферния пазар. Португалският гранд си осигури услугите на сръбския талант Филип Джуричич, който ще напусне Хеереневеен в края на сезона.

21-годишният национал от доста време попадаше в сметките на грандовете Аякс и Твенте, като през миналото лято дори се заговори за интерес от Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Нито един от изброените обаче в крайна сметка не постигна целта си, като от все още настоящия му тим потвърдиха новината. За момента няма информация относно срокът на договора на Джуричич със „суперорлите“, нито за трансферната сума, като е твърде вероятно такава да не бъде изнесена.

„Добре е, че Джуричич си тръгва, за да отиде в голям европейски клуб“, сподели пред клубния сайт спортният директор Йохан Хансма. „Като футболни фенове трябва да тъгуваме за напускането на Филип, защото той ни дари с много красиви моменти. Той е готов за следващата стъпка в своята кариера. Желаем му всичко най-добро.“

Джуричич е изиграл 35 мача във всички турнири през сезона, в които е отбелязал 11 гола.