Футболистите, които опитаха да бойкотират националния отбор на Мексико, бяха включени в състава на "ацтеките" за приятелския мач с Венецуела.

От общо 20 футболисти в тима, 11 са наказани да платят глоба в размер на 3900 щатски долара заради организиране на парти по време на лагер-сбор на отбора. Това се случи миналия месец след победата с 1:0 над Колумбия в контролна среща.

Глобените футболисти от мексиканския национален отбор са: Рафаел Маркес, Хавиер Ернандес, Джовани дос Сантос, Гиермо Очоа, Франсиско Родригес, Карлос Салсидо, Андрес Гуардадо, Херардо Торадо, Пабло Барера, Ектор Ескеда и Ектор Морено. Първоначално групата от 11 играчи не искаше да играе повече за Мексико заради паричните санкции.

Други двама мексикански футболисти Карлос Вела и Ефраин Хуарес бяха отстранени от националния тим за срок от половин година.

Както е известно националите на Мексико организираха парти в хотел в Монтерей на 7 септември след приятелския си мач с Колумбия. Освен играчите на купона са присъствали 14 проститутки и един травестит.