Турският футболен клуб Трабзонспор ще изиграе следващите си шест домакински мача без публика, докато двама играчи на Фенербахче бяха наказани за един мач заради сбиване след мач миналия месец, реши Турската футболна федерация.

Привържениците на Трабзонспор нахлуха на терена и се сбиха със стюардите и играчите на Фенербахче, след като отборът им претърпя домакинска загуба с 2:3 на "Папара Парк", като това бе поредният от редица инциденти, които белязаха сезона в турската лига.

Фенербахче заяви, че обмисля оттегляне от Суперлигата заради инцидента, но реши да оттегли ултиматума на извънредно заседание на клубната управа.

Дисциплинарната комисия реши днес, че Трабзонспор ще играе следващите си шест домакински мача при закрити врата заради сбиването и наложи глоба от три милиона турски лири (93 899,65 долара) и други наказателни мерки.

Той също така лиши треньора на Трабзонспор Егемен Коркмаз да води отбора от пейката за един мач.

Защитникът на Фенербахче Брайт Осай-Самуел, който беше нападнат от фен на терена и бе видян да се бие със зрителя, не получи наказание.

Ирфан Джан Егрибаят и Джейдън Остерволде от Фенербахче ще бъдат наказани за по един мач и ще получат малки глоби за участието им в сбиването на терена.

Фенербахче, който има 19 титли в лигата и е вторият най-титулован отбор в Турция, е на второ място в класирането след 30 мача - пет точки зад лидера Галатасарай, който има мач по-малко./ БТА