Президентът Барак Обама направи малка демонстрация на своя неизвестен досега талант на футболист пред президента на ФИФА Сеп Блатер в подкрепа кандидатурата на САЩ за домакинство на световно първенство.

За да покаже своя ентусиазъм към сокъра, както е известен футбола в Щатите, където американският футбол, баскетболът и хокеят са на почит, Обама пожонглира с глава и крак с топката, подарена му от Йозеф Блатер. Това разказа самият Блатер след края на срещата си с Обама в Белия дом.

 

Президентът на ФИФА отбеляза, че е бил впечатлен от техниката на Обама, който е по-известен с талантите си на баскетболист. Все пак обаче не бива да се забравя, че и двете му дъщери тренират футбол.

 

Това, което Обама направи с топката от финала на Купата на конфедерациите, който САЩ загуби с 2:3 срещу Бразилия през юни, „заслужава да бъде похвалено”, сподели Блатер.

 

„Той все още не е готов за елитния отбор на САЩ, но би имал своето място в този, който загуби вчера”, каза Блатер, шегувайки се с разгромяващата загуба на САЩ от Мексико с 0:5 на финала на Голд Къп.

 

Обама енергично се застъпва за това, страната му да бъде организатор на Световното през 2018 или 2022 година, което ще даде тласък на този спорт в САЩ, където той не е особено популярен, както се случи и след организирания там Мондиал през 1994 година.