Американският президент Барак Обама става днес на 52 години. По случай празника той си подари седем часа игра на голф, която се състоя в базата на ВВС Андрюс край Вашингтон.

На Обама правеха компания негови приятели от щата Хаваи, където се е родил настоящият президент, и Чикаго, където е учил и се е изградил като политик. Участие в играта, която продължи от рано сутринта до средата на деня, взеха и няколко постоянни партньори на държавния глава от администрацията на Белия дом. Победителите, както и самият Обама, след това са отлетяха с вертолет до извънградската резиденция в Кемп Дейвид, щат Мериленд. Победените също са потеглили на там, но на своите коли, като пътуването им е отнело няколко часа.

Белият дом за момента не е съобщил повече подробности за това как Обама смята да отпразнува днес своя рожден ден, както и за подаръците, които вече е започнал да получава. Все пак един от тях е известен. Става дума за голямата торта, която президентът получи от своите съпартийци демократи по-рано тази седмица при посещението си в Конгреса.

Миналата година президентът отново игра няколко часа голф, въпреки че тогава предизборната кампания беше в своя разгар. Тази година се очаква той да остане до средата на деня в Кемп Дейвид, а след това да се върне обратно във Вашингтон./БГНЕС