Португалският защитник Нуно Пинто си спомня престоя си в Левски с поведението на феновете на "сините" и с пропусната титла след домакинско равенство срещу Славия. Пинто изкара почти две години на "Герена" от януари на 2012 до декември 2013 година и записа 57 официална мача за софиянци, след което напусна в посока Украйна.

"През двете ми години в Левски натрупах много увереност. Единственото нещо, за което съжалявам, е, че не успях да стана шампион с Левски. Бяхме близо до титлата в края на сезон 2012/2013. Изоставахме от Лудогорец, но в предпоследния кръг ги приемахме и спечелихме с 1:0, с което поведохме в класирането. В последния кръг ни трябваше домакинска победа срещу Славия.

Поведохме, но в 75-ата минута нашият централен защитник си вкара автогол и така загубихме титлата", спомня си Пинто. Португалецът никога няма да забрави и подкрепата на запалянковците на Левски - изискваща, но страстна.

"Феновете на Левски можеха да бъдат най-добрите и най-лошите. Когато играехме силно, стадионът беше пълен, но когато губехме, идваха по-малко от половината. Имаше случаи, при които запалянковци влизаха в съблекалнята. Фенове с татуировки със символите на клуба. Първите няколко пъти беше малко страшно, защото не разбирах какво говорят", каза Пинто. В момента португалецът играе в румънския Астра./БТА