Титулярният централен нападател на Португалия Нуно Гомеш обяви, че неговият отбор със сигурност ще играе феърплей срещу Германия в четвъртфиналния сблъсък от Евро 2008. Първият капитан на иберийците изрази ясно амбициите на тима да се класира сред четирите най-добри на шампионата.
”Това може би е най-важният мач за нас, тъй като една победа ще означава, че сме отново един от най-силните отбори в Европа,” заяви Гомеш. „Не знам дали има някаква тайна да вкараш на Германия. Най-важното за мен е да помагам на отбора с головете си. Имам чувство, че утре ще е моят ден.”

Изказванията на германците не притесняват опитния нападател. „Ние не се влияем от провокации. В мачове като този, всички тактики са позволени – да говорим, да се опитваме да дестабилизираме опонента си и т.н. Ние обаче се фокусираме върху мача и търсим начин да го спечелим. Нашият девиз е – уважение,” заяви още той.

Отвръщайки на Михаел Балак, заявил, че Португалия е фаворит, Нуно Гомеш отбеляза, че според него пък Германия е фаворит.

„Германия разполага с много добър отбор, но ние ще се опитаме да наложим нашия стил на игра,” обясни голмайсторът. Според него няма голямо значение, че селекционерът на Германия Йоаким Льов е наказан за срещата.

„Това, че треньорът не е на пейката няма значение за класата на Германия. Това няма да повлияе на резултата от мача. Когато Германия вкара на Австрия, Льов вече не бе на скамейката,” отбеляза Нуно Гомеш.