Отново безредици по стадионите белязаха поредния кръг от футболното първенство на Аржентина. Срещата между Велес Сарсфийлд и Ривър Плейт беше прекъсната за около 10 минути през второто полувреме, след като ядосани от слабата игра на тима си фенове на Ривър Плейт прескочиха огражденията на стадиона.

Полицията използва водни струи, за да се справи в ситуацията. В 32-та минута на втората част съдията Партисио Лустау прекрати мача за около 10 минути, като не се съобщава за арестувани привърженици.

Велес спечели двубоя с 2:0 с голове на Лукас Прато и Иван Бейя.

В Аржентина футболното хулиганство е широко разпространено явление. От началото на годината 11 души са намерили смъртта си по футболните стадиони в страната.

ВИДЕО ОТ БЕЗРЕДИЦИТЕ ПО ТРИБУНИТЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Бока Хуниорс победи Индепендиенте с 2:1 и запази лидерската си позиция в класирането след седмия кръг на шампионата с 16 точки.

Матиас Карузо си отбеляза автогол в 22-та минута и даде преднина на Индепендиенте, но Сантяго Силва изравни четири минути по-късно. Хуан Санчес Мино донесе успеха на Бока с гол в 46-та минута.

Треньорът на Индепентиенте Америко Галего призна след срещата, че неговия тим ще се бори за оставане в елита този сезон.

С гол на Игнасио Скоко от дузпа в 81-та минута Нюелс Олд Бойс победи Сан Лоренсо с 1:0.

 

Резултатите от 7-ия кръг на футболното първенство на Аржентина:

Велес Сарсфийлд - Ривър Плейт - 2:0

Арсенал - Атлетико Белграно - 0:2

Бока Хуниорс - Индепендиенте - 2:1

Нюелс Олд Бойс - Сан Лоренсо - 1:0

От събота:

Расинг Клуб - Естудиантес - 0:1

Ол Бойс - Архентинос Хуниорс - 0:1

Годой Крус - Сан Мартин - 1:0

Тигре - Колон Санта Фе - 2:2

В понеделник:

Унион Санта Фе - Атлетико Рафаела

Килмес - Ланус 

В класирането води Бока Хуниорс с 16 точки, пред Нюелс Олд Бойс с 15 точки, Велес Сарсфийлд с 14 точки, Годой Крус с 13 точки, Атлетико Белграно с 12 точки, Колон Санта Фе с 12 точки и др.