Ръководството на американската Мейджър-лига (МЛС) отложи два мача от поредния си кръг, след като играчи, ръководители и хора от щабовете на отборите се оказаха заразени с COVID-19.

Срещата между Калъмбъс Крю и Орландо Сити беше отложена, след като бяха обявени две положителни проби от щаба на Калъмбъс. МЛС също така спря мача между Далас и Минесота, след като две проби от гостите от Минеаполис се оказаха положителни, в това число и на един играч.

"И двете срещи са отложени от съображения за сигурност, както и да бъде съблюдавано здравето на играчите и хората от персонала. Останалите ще бъдат тествани отново и след това ще се реши кога отборите отново ще могат да пътуват. На по-късен етап ще дадем информация какво ще се случи с въпросните мачове в календара, съобщават от МЛС.

В петък беше отложен и двубоят между Колорадо Рапидс и Лос Анджелис Галакси, тъй като играч на Колорадо е с положителен тест. А това се превърна в четвъртия мач на този отбор, който не се играе от 23-и септември насам, все поради същата причина. Останалите отложени срещи са със Спортинг Канзас Сити, Портланд и ФК Лос Анджелис.