Новакът в австрийската Бундеслига Вакер Тирол Инсбрук постигна категорична домакинска победа с 4:0 в първия кръг от новото първенство срещу Рапид Виена, който е съперник на Берое в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

През по-голямата част мача Рапид владееше инициативата, но домакините успяха да накажат няколко груби грешки в защитата на столичани. Контраатаките на Вакер бяха много опасни и доведоха до две от попаденията във вратата на Хедел. Отборът воден от старши треньора Петер Пакулт игра доста твърдо.

Още в 9-та минута домакините се възползваха от две груби грешки на Хейкинен и Сонлайтнер и топката стигна до Прокопич, който подаде към Шретер и той с удар от границата на наказателното поле на Рапид прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Хедел.

След 20-та минута гостите от Рапид имаха надмощие и създадоха няколко опасни положения, но в повечето случай липсваше завършващ удар.

В началото на второто полувреме футболистите на Рапид доминираха, но отново се редях пропуски пред вратата на Грюнвалд.

Вакер Тирол успя да удвои своята преднина в 67-та минута, когато след грешка на влезлия като резерва Едер топката попадна в Бъргич, който нахлу в наказателното поле и пусна към Кох, който отблизо засече кълбото и го прати във вратата на безпомощния Хедел.

Футболистите на Рапид Виена се опитаха да атакуват масово в опит да обърнат развоя на мача и се оголиха в отбрана.

В 79-та минута при поредната контраатака за домакините Перщалер бе изведен сам срещу Хедел и стреля, но топката мина в страни на сантиметри от левия стълб на вратата на Рапид Виена.

Натискът на виенчани така и не даде желания резултат и в 82-та минута при нова контраатака заВакер ТиролПерщалер подаде към Шретер, който бе оставен непокрит фротално срещу вратата на столичани и от границата на наказателното поле разстреля Хедел за 3:0.

В последните минути на мача Перщалер отново излезе сам срещу Хедел, но стреля слабо право в ръцете на вратаря на Рапид.

Във втората минута на даденото от съдията продължение след центриране в наказателното поле на домакините, Хофман засече топката с глава, но след това тя срещна напречната греда на вратата на тима от Инсбрук.

В последната трета минута от продължението Кацер сбърка при едно подаване и топката бе отнета от Лофер, който преодоля двамата централни защитници на Рапид, след което напредна, излезе сам срещу Хедел и без проблеми го преодоля за крайното 4:0.

Мачът на стадиона в Инсбрук бе наблюдаван от старши треньора на Берое Илиан Илиев, както и от спортния директор на Черноморец Бургас Фреди Бобич.

Рапид Виена: 1. Раймунд Хедел; 25. Таню Кайхан, 6. Марио Сонлайтнер ( 18. Ханс Едер 12’), 3. Юрген Паточка, 14. Маркус Кацер; 35Ясин Пехливан (19. Кристофър Дразан 54’), 11. Щефан Хофман, 8. Маркус Хейкинен, 17. Вели Кавлак; 16. Никица Йелавич; 9 Хамди Салихи (20. Рене Гарлер 65’).