Футболният национален отбор на Нова Зеландия може и да не спечели Световната титла следващата година, но за сметка на това федерацията им осигури луксозно пребиваване в Южна Африка.Новозеландската федерация по футбол вече запази за своите момчета луксозен комплекс край Йоханесбург, който е в категория шест звезди. Комплексът включва девет къщички, всяка от които си има собствен плувен басейн, твърдят местните медии.

„Ол Уайтс”, какъвто е прякорът на отбора, планира да се придвижва от базата си със самолет за мачовете от група F на турнира срещу отборите на Словакия, Парагвай и световния шампион Италия, твърди „Ню Зилънд Хералд”. Изданието посочва, че договорът за използването на луксозната база все още не е сключен, но принципната договорка била потвърдена от всички във федерацията, включително и от президента Франк ван Хатум.

Полетите от Йоханесбург до Рустенбург, Нелспруит и Полокване няма да отнемат много време и няма да бъдат уморителни за новозеландците, смята президентът на федерацията.

За Нова Зеландия участието на Световното първенство в Южна Африка е едва второ в историята на страната. Предишният им опит на най-големия спортен форум е от Испания през 1982-а година. Там те използваха хотел Дон Карлос край Марбея и пътуваха за мачовете си с автобус.