Япония вкара два гола в рамките на седем минути през втората част и спечели с 2:1 у дома срещу Австралия в приятелски мач  между два от тимовете, които участваха на Мондиал 2014.  

В Осака гостите създадоха по-добрите положения за гол преди  почивката, но това не оказа влияние върху резултата.  Резервата в състава на "самураите" Ясуюки Коно откри резултата в 62-ата минута, разписвайки се с удар с глава, след  като беше оставен непокрит.

Само седем минути по-късно Шинджи  Оказаки направи резултата 2:0 с красиво попадение с пета.  Япония пропусна още няколко добри възможности за нов гол и да убие интригата в двубоя.

Все пак австралийците се добраха до почетно попадение в последните  секунди на срещата чрез резервата Тим Кейхил, който се разписа с глава. Бившият играч на Евертън е топреализаторът в историята на "кенгурата" и малко преди да навърши 35 години реализира 37-ия си гол за родината. 

Но дори и това не помогна на Австралия да запише осмата си загуба в последните си 12 изиграни двубоя и да затвърди лошата форма на тима в навечерието на Азиатската купа в началото на 2015 г.