Естудиантес спечели с 2:1 при гостуването си на останалия с 10 души отбор на Чакарита в среща от 17-ия кръг на аржентинското футболно първенство. Два кръга преди края на шампионата Клаусура "студентите" са първо място в класирането с актив от 36 точки.

В 19-ата минута полузащитникът Омар Зариф изведе изпадналия във втора дивизия Чакарита напред в резултата, но нападателят Мауро Босели изравни 13 минути по-късно след изпълнение на дузпа. Това е десети гол за него в първенството, а при нарушението, довело до наказателния удар, изгонен бе защитникът на домакините Лисандро Лопес.

Точно преди почивката защитникът Кристиан Селай вкара с глава второто попадение за Естудиантес, възползвайки се от центриране отдясно. Малко след началото на второто полувреме полицията имаше сериозни проблеми с публиката на Чакарита, която създаде сериозни проблеми, опитвайки се да прекрати мача.

Архентинос Хуниорс запази изоставането си на една точка от Естудиантес след успех с 2:1 при гостуването на Сан Лоренсо. Победният втори гол бе дело на Исмаел Соса в последните секунди на срещата. Най-популярният аржентински отбор Бока Хуниорс записа първа победа при гостуване от 15 мача насам, след като се наложи с 3:2 над Индепендиенте. Бока е на 14 място с актив от едва 20 точки.