Слабият старт на сезона продължава за Челси и в Шампионската лига. Лондончани катастрофираха отново, този път срещу Порто в Португалия. Те паднаха с 1:2 срещу бившия тим на мениджъра си Жозе Моуриньо и продължават да изпитват сериозни трудности. 

Този мач беше исторически за вратаря на домакините Икер Касияс, който записа своя мач номер 152 в надпреварата и излезе еднолично на върха на класирането по брой мачове в Шампионската лига. Той пусна гол, но едва ли страда от това. 

Андре Андре даде преднина за "драконите" преди почивката, но Уилиан изравни точно в края на първото полувреме. Малко след подновяването на играта Майкон отново даде аванс на португалците, който се запази до края и те записаха престижна победа. 

Иначе лондончани започнаха този мач доста активно и можеха рано да открият резултата. В 6-та минута Сеск Фабрегас се озова на хубава позиция и стреля, но съотбрникът му в националния отбор на Испания Икер Касияс показа невероятна класа и спаси. 

Малко след това още един бивш играч на Барселона можеше да се разпише в мрежата на бившия страж на Реал Мадрид. В 14-та минута Педро Родригес стреля опасно от хубава позиция, но пак Касияс беше на мястото си. 

След тези ситуации домакините поизравниха играта, но нямаха чак толкова добри ситуации. И въпреки това, те намериха целта в 39-та минута. Тогава Ясин Брахими направи страхотен пробив в наказателното поле и стреля, но Асмир Бегович спаси. При добавката обаче Андре Андре беше безпогрешен и откри резултата - 1:0. 

И тъкмо когато домакините очакваха да се оттеглят на почивка при преднина, те получиха гол в мрежата си. В продължението на първата част Челси получи пряк свободен удар на около 17-18 метра от голлинията и Уилиан с перфектно изпълнение не позволи на Касияс дори да мръдне и резултатът стана 1:1. 

Но това статукво не се задържа дълго. Още в 51-та минута домакините пак поведоха. Тогава след корнер топката стигна до Майкон във вратарското поле и той с глава я промуши в мрежата на Челси за 2:1. 

Лондончани можеха да изравнят само две минути след това. Тогава след хубава тяхна атака топката стигна до Диего Коща. Испанският национал беше пред наказателното поле и реши да стреля, а топката срещна напречната греда. 

Десетина минути след това и Еден Азар можеше да се разпише, след като нахлу в наказателното поле, но опасният му удар профуча само на няколко сантиметра встрани от вратата и преднината на Порто се запази. 

Домакините може и да не атакуваха постоянно, но имаха много опасни контраатаки. Джанели Имбула и Ясин Брахими създадоха сериозни главоболия в 72-та минута на англичаните, но Бегович и на двата пъти при техните удари се намеси великолепно. 

В 81-та минута Данило Перейра пък тресна и гредата след страхотен удар и не можа да направи аванса на "драконите" два гола. В края вече Челси се хвърли "ва банк", но не стигна до нещо особено опасно. В последната минута Диего Коща искаше и дузпа, но реферът замълча и така Порто взе важните три точки, за да затвърди кризата при "сините" от Лондон. 

Другият мач в групата противопостави интересни фигури, които са имали опит по българските терени. Бившият треньор на Левски Славиша Йоканович изведе своя Макаби Тел Авив срещу украинския гранд Динамо Киев, в който пък се подвизава бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес. 

Бразилецът определено имаше повече поводи за радост, защото тимът му победи с 2:0, а той отбеляза второто попадение. Така Динамо излезе на върха на класирането с 4 точки и по-добра голова разлика от Порто и мечтае за продължаване в елиминациите.

Иначе мачът започна перфектно за украинците. Още в 4-та минута те поведоха чрез Андрий Ярмоленко, който получи страхотен извеждащ пас в наказателното поле от Дерлис Гонсалес и не пропусна да се разпише. 

Този резултат се запази и до почивката, а малко след нея Жуниор Мораес реши всичко в тази битка. В 51-та минута бившият играч на ЦСКА получи една топка около точката на дузпата отново от Дерлис Гонсалес и въпреки че имаше двама защитници на гърба си, със страхотен удар прати топката в мрежата за 2:0 и всичко вече беше ясно. 

Така Динамо е с четири точки от два мача, колкото има и Порто. Трети в класирането е Челси с три точки, а на дъното е Макаби Тел Авив, който засега се очертава като големият фаворит за отпадане от евротурнирите от тази група.