Предстои първия мач за 2018 година за отбора на Митко Бербатов в индийската Супер лига. Очакванията са българина да се завърне на терена след контузията, която го извади от строя няколко кръга поред. Освен това – Керала Бластърс е с нов треньор. Бившият страж на Ливърпул Дейвид Джеймс пое юздите в опит да спасява ситуацията, която за Керала никак не е розова.

Холандецът Рене Мюлестийн, който бе основния виновник за привличането на Бербатов в екзотичната индийска лига не се справи – в момента отбора е на незавидното осмо място в класирането, а преполовяването на сезона е на хоризонта. А новото име по никакъв начин не е изненадващо, то е типичен пример в целия световен футбол. Когато нещата закъсат, се вика на помощ този, който вече е показал на какво е способен.

47-годишния Джеймс ще застане за втори път начело на Бластърс, след като през 2014 година бе цял сезон в ролята на играещ треньор. Което пък автоматично прави привличането му още по-логично, тъй като той няма да има нужда от никаква адаптация към местния футбол. Дейвид Джеймс бе част от тима на Ливърпул в периода 1992-99 година, като изигра 214 мача с екипа на мърсисайдци. Първият сблъсък за годината противопоставя Керала на гостуващия Пуна Сити. Мачът е с традиционното начало 16.30 ч. и ще върви пряко в ефира на Mtel Sport 1.

Двата съперника тръгват с коренно различно настроения в този двубой. Преди няколко дни, в навечерието на Нова година Керала отново бе домакин и точно когато се очакваше победа и тръгване нагоре, се случи новата издънка, довела до треньорската рокада. Бластърс загуби от Бенгалуру с 1:3, а двубоя предложи три гола, паднали в допълнителното време на срещата. По този начи домакините не помръднаха изобщо в таблицата, като допълнително усложниха положението си. В същия кръг днешния противник Пуна разпердушини с 5:0 Норт Ийст Юнайтед. С хет-трик се отличи бразилската звезда на отбора Марселиньо, а Пуна Сити сезалепи плътно след лидера в класирането, изоставайки само на точка от първото място.

Поради тези обстоятелства, днешната среща се явява изключително важна и за двата тима. Керала едва ли може да си позволи нов провал, още повече в началото на сезона отбора на Бербатов бе сочен като един от фаворитите за титлата. Пък и е нормално да се търси подем, след назначаването на новия наставник. Пуна пък е логично да се опита да задържи инерцията след страхотната си победа.

В очакване и на завръщането на Димитър Бербатов в състава – всички предпоставки за зрелище са налице. Дейвид Джеймс ще прецени дали българина е готов за цял мач или ще бъде ползван в ролята на жокер, започвайки на резервната скамейка. 16.30 часа е началото на двубоя, предшестван от половинчасово коментарно студио – всичко това пряко по Mtel Sport 1.