Пропадането на бившия футболист на Черноморец Савио Нсереко продължава с бясна скорост. 23-годишният играч, който преди няколко години бе считан за един от най-големите таланти в немския футбол, се забърка в пореден скандал.

Нсереко, който за 4 години стигна от Премиършип до Регионаллига Запад в Германия, вече е изхвърлен от поредния си отбор – скромния Виктория Кьолн. Причината: Преди победата на Виктория с 2:1 над втория отбор на Кьолн, Нсереко е откраднал от съблекалнята часовника на своя контузен съотборник Салваторе Амиранте.

Нсереко бе започнал да играе за отбора преди едва 5 месеца в опит да възроди кариерата си, но след поредната изцепка от Виктория са решили да го освободят.

Пред „Билд“ мениджърът Франц Виндерлих и треньорът Ралф Аусерн отказаха да коментират случилото се, но това направи благодетелят на отбора Франц-Йозеф Вернце. „Лично препоръчах на Савио да потърси професионална помощ. В момента той се намира при своето семейство в Мюнхен. Знам, че момчето има големи проблеми и се надявам, че ще успее да ги овладее.“

Междувременно, Нсереко се е разделил и със своите агенти, които са се опитвали да повлияят на 23-годишния футболист, но безуспешно.

Това далеч не е най-големият скандал, свързан с Нсереко. В края на 2012 година той се прочу като след като бе изгонен от Унтерхахинг, реши да отиде на ваканция в Тайланд. Там за няколко дни бившият играч на Черноморец изхарчи около 25 хиляди евро, остана без пари и поради тази причина реши да инсценира собственото си отвличане, за да му получи 3 хиляди евро „откуп“ от близките си. В последствие истината излезе наяве и Нсереко дори прекара известно време в тайландски затвор.

Но как считаният за бъдещ немски национал успя да стигне до тук?

Футболната кариера на Нсереко започна бляскаво като през 2008 година той стана европейски шампион до 19 години с Германия и бе избран за играч на турнира, въпреки че в тогавашния отбор личаха имената на близнаците Бендер, Тимо Гебхарт и Рон-Роберт Цийлер, които 4 години по-късно вече са утвърдени имена в Бундеслигата.

На 26 януари 2009-а Уест Хем купи обещаващия талант за 9 милиона паунда, той дори получи номер 10, но изигра само 10 мача за „чуковете“, не успя да се наложи и бе продаден на Фиорентина.

За „виолетовите“ Савио така и не изигра нито един мач, а през трите години, в които се водеше футболист на Фиорентина игра в цели 5 отбора под наем. Сред тях бе и Черноморец, за който Нсереко изигра 11 мача през 2011 година.

През 2012 той подписа договор с третодивизионния Унтерхахинг, но контрактът му набързо, а президентът на клуба Мани Швабл коментира: „С главата той вече не беше тук“. После бе ред на тайландското приключение на футболиста, след което в началото на тази година заигра за Виктория Кьолн, откъдето вече не искат да чуят за него...