Халфът на Ростов Матиас Норман направи шокиращо изказване пред руските медии по повод интереса към него на Манчестър Юнайтед. Той призна, че предпочита да остане в Ростов, дори и да го потърсят от "Олд Трафорд", където играят звезди като Пол Погба и Маркъс Рашфорд.
 
"Ако Манчестър Юнайтед наистина ме потърси, ще остана тук, в Ростов. Но досега никой ми се е обаждал", заяви съотборникът на Ивелин Попов пред Спорт24.
 
Норвежецът е бивш футболист на Мьолде, където треньор му беше сегашният наставник на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер. В началото на 2020-а халфът удължи договора си с Ростов.
 
Норман призна, че Кристиано Роналдо е футболният му кумир.
 
"Винаги съм му се възхищавал. Баща ми е фен на Манчестър Юнайтед и от малък гледах мачовете на отбора. Сега ми харесва как играе Барселона, но нямам любим отбор", добави халфът.
 
Норман подписа с Брайтън през 2017 година, но така и не изигра нито един мач в Премиър лийг. Той се завърна под наем в Мьолде, а през януари 2018-а премина в Ростов за 1,7 млн. евро. Оттогава норвежкият национал постоянно прогресира и в момента е най-скъпият футболист на руския тим.