Отборът на Ню Йорк Сити записа първа победа в първенството на американската футболна Мейджър-лийг. Водени от новия си капитан Давид Вия, новаците в МЛС победиха с 2:0 Ню Ингланд Революшън пред 43 хиляди зрители на Янкис стейдиъм.

Това е втори мач за отбора, след като на старта завърши 1:1 при гостуването на Орландо Сити.

Вия откри резултата в 19-ата минута, след като взе топката от левия тъч, направи бързо двойно подаване с Нед Грабавой, влезе в наказателното поле и простреля с удар по земята вратаря Боби Шатълуърт.

Бившият нападател на Барселона и Валенсия раздаде въздушни целувки на полуделите от радост фенове, след което посочи светлосинята фланелка на новия си отбор и прие поздравленията на съотборниците си. Вия помогна и за втория гол, след като центрира на Патрик Мълинс в 84-ата минута.

За гостите от Бостън нападателят Келин Роуе пропусна три отлични възможности за гол преди почивката, а удар на Хуан Агуледо с глава беше спрян на голлинията.

Стадионът на Янките е типично съоръжение за бейзбол с формата на ромб, но тук са играли и някои от най-големите футболисти в световната история като Пеле и Франц Бекенбауер,

когато са били част от Космос (Ню Йорк). Стадионът е реновиран през 2009-а година и ще бъде засега домакин на мачовете на Ню Йорк Сити./БТА