Президентът на АЕК Атина Демис Николаидис каза, че гръцките клубове би трябвало бъдат изхвърлени за 3 години от евротурнирите за да се стъпче хулиганството в страната.

Изказването последва сблъсъка в гръцката столица през миналата седмица, когато един фен бе убит, а неколцина бяха ранени.

Гръцкото правителство забрани всички колективни спортове в страната за период от две седмици за да принуди клубовете да обърнат внимание на насилието.

Николаидис води лична война за изкореняване на хулиганството в АЕК, за да може семействата да се чувстват спокойни, когато посещават домакинските мачове на клуба.

Той смята, че двата водещи клуба в страната Олимпиакос и Панатинайкос трябва да вземат по-сериозни мерки срещу феновете с лошо поведение.

Бившият гръцки национал Николаидис заяви пред Би Би Си:

„Наказанието проработи при английските клубове. Може да проработи и тук. Само с драстични мерки можем да се надяваме, че нещата ще се променят.”

„Заедно ние можем да променим нещата стъпка по стъпка, но тези неща е трябвало да бъдат направени много отдавна. Имаме да извървим дълъг път. Трябва да реконструираме гръцкия футбол и да започнем отначало.”

Той коментира и намерените в групировките оръжия при внезапни полицейски проверки:

„Всички знаем колко твърдо се удрят една друга на организирани срещи и те често уреждат тези битки.”

„Аз не се нуждая от привърженици на моите идеи, нуждая се от партньори, с които да работим срещу проблеми. Трябва ни закон, които вкарва хората в затвора, когато нарушат закона. Ако ме питате, кое е основното, което ни трябва, това е хората да заобичат футбола в Гърция.”