Бившият френски национал Никола Анелка влезе в новините в тотално ново амплоа. Той е назначен за изпълнителен директор на турския втородивизионен клуб, Юмраниеспор, съобщи телевизия beinsports.com. В същия отбор от Истанбул играе българският защитник Страхил Попов.

Анелка за известен период беше спортен директор на френския нискоразреден тим Йер, но сега се качва на по-високо ниво и с по-отговорна позиция. Пред медията той каза, че поканата да се премести в Турция дошла лично от президента на Юмраниеспор Йомюр Айдън. По време на своята кариера Никола Анелка прекарва близо 18 месеца в Турция с истанбулския клуб Фенербахче. Той вече е запознат със страната, надявайки се да пренесе своя опит на високо ниво в Юмраниеспор.

Пътят му на професионален футболист минава през топ-клубове като Реал (Мадрид), Пари Сен Жермен и английския Челси. 44-годишният френски национал с 69 мача и 15 гола е бил преди това треньор на юношите на Лил, а кариерата му на терена приключи в индийския Мумбай през 2015-а година.

Юмраниеспор – клуб от азиатската част на Истанбул, изпадна през миналата кампания от Суперлигата и през този сезон стартира трудно във второто ниво. Но след силна серия се нареди близо до местата, даващи право на бараж за влизане. А Страхил Попов кара своя втори пълен сезон в този клуб, а в турското първенство пристигна преди 8 години, когато подписа с друг тим от Истанбул – Касъмпаша. /БТА