Турският втородивизионен Юмраниеспор, в който играе българския защитник Страхил Попов, изненадващо обяви френската легенда Никола Анелка за свой изпълнителен директор.

В края на своята бляскава кариера Анелка бе играещ треньор на азиатските Шанхай Шенхуа и Мумбай Сити, след което той се завърна във Франция и стана треньор на юношите на Лил

Анелка е един от най-известните френски футболисти от близкото минало. Той има 69 мача за националния отбор на Франция, в които е отбелязал 14 гола. Кариерата му преминава през някои от най-големите европейски тимове като Пари Сен Жермен, Арсенал, Реал Мадрид, Ливърпул, Челси, Манчестър Сити и други. В Турция той играе също за местния гранд Фенербахче.

Юмраниеспор се намира на 12 място във втора турска дивизия, а отборът играе домакинските си мачове на стадион със скромния капацитет от 3500 души.

 “Добре дошъл, професоре! Нашият клуб се споразумя с Никола Анелка за поста на главен изпълнителен директор. Приветстваме Никоа Анелка и му желаем успех”, написаха от клуба.

В отбора на Юмраниеспор играе бившият български национал Страхил Попов. Тимът е на 12-о място в 1 Лига на Турция с 23 точки от 19 мача. В последния си мач Юмраниеспор отстъпи с 1:4 на водения от Станимир Стоилов тим на Гьозтепе.