Нигерийската футболна федерация позволи на добре познатия на българските фенове на футбола Даниел Амокачи да коментира на живо мачовете за Купата на африканските нации.

В момента Амокачи е помощник треньор на националния отбор на Нигерия, който обаче не се класира на финалите в надпреварата и заедно със старши треньор Стивън Кеши ще се изживява като репортер по време на турнира.

Двамата получиха оферта от телевизионния канал „SuperSport”, но не се знаеше дали федерацията на страната ще се съгласи, тъй като суперорлите имат важен квалификационен мач срещу Руанда на 29 февруари.

В крайната сметка нигерийската футболна асоциация им позволи, тъй като „двамата ще имат шанс да гледат 16-те отбора на Купата на африканците нации и да ги анализират, това ще бъде предимство за тях преди квалификациите за турнира през 2013-а“.

Даниел Амокачи бе част от отбора на Нигерия победил България на световните първенства през 1994 и 1998 година. На САЩ 1994 той дори вкара втория гол за суперорлите при 3:0 срещу нашите.