Носителят на купата на африканските нации Нигерия няма да защитава трофея си на финалите на турнира в Екваториална Гвинея в началото на другата година.

Нигерийците отпаднаха още в квалификациите след домакинско равенство 2:2 срещу Южна Африка и не успяха да завършат на едно от първите две места в квалификационна група А. Нападателят Токело Ранти се превърна в палач на Нигерия, като отбеляза и двата гола за южноафриканците. Ранти даде аванс на гостите от два гола, но натискът на домакините стигна само за равенство след два гола на резервата Соне Алуко, вторият от които в добавеното време.

Финалната фаза за купата на африканските нации ще се проведе от 17 януари до 8 февруари 2015 година. Турнирът бе преместен в Екваториална Гвинея, след като Мароко отказа домакинството заради опасения от разпространение на вируса ебола. За финалния турнир се класираха 16 отбора: Екваториална Гвинея (като домакин), Гана, Кот Д'Ивоар, Камерун, Алжир, Мали, Кабо Верде, Южна Африка, Конго, Тунис, Замбия, Буркина Фасо, Габон, Гвинея, Сенегал, ДР Конго./БТА