Отборът на Нигерия, в който се състезава Ричард Еромоигбе, и Кот д’Ивоар се класираха за фазата на елиминациите в турнира за Купата на Африканските нации.

„Суперорлите” успяха да победят с 2:0 Бенин, а за се класират за следващия етап на надпреварата им помогна и успехът на Кот д’Ивоар над Мали с 3:0. Футболистът на Левски се включи в заключителните минути на двубоя и записа първите си минути в турнира.

В герои за Нигерия се превърнаха двама играчи от Висшата лига на Англия – футболистът на Челси Джон Оби Микел и нападателят на Евертън Якубу Айегбени, които донесоха победата на своя тим. След този успех момчетата на Берти Фогтс се изравниха по точки с Мали, но благодарение на головата си разлика, „суперорлите” продължиха напред.

Тимът на Нигерия имаше териториално предимство почти през целия двубой, но двете попадения в мача паднаха едва след почивката. В 52-та минута Джон Оби Микел изведе своите напред след удар с глава. Пет минути преди края на двубоя Якубу Айегбени оформи крайния резултат, след като остана сам срещу вратаря на Бенин.

В другият мач в Група В Кот д’Ивоар се наложи с класическото 3:0 над Мали. Попаденията за „слоновете” отбелязаха Дрогба, Зоро и Саного. Мачът премина изцяло под диктовката на Кот д’Ивоар, които заслужено стигнаха до следващия етап в турнира. Още в деветата минута футболистът на Челси Дидие Дрогба вкара за своя тим. След подновяването на играта през второ полувреме бяха отбелязани и другите два гола за „слоновете”, като в 50-та Зоро вкара, след като се оказа най-добре пласиран при един от корнерите, а в 85-та Саного оформи кайното 3:0.

На четвъртфиналите Нигерия ще се изправи срещу Гана, а Кот д’Ивоар ще срещне Гвинея.