Един от фаворитите в турнира за Купата на Африканските нации Нигерия продължи с неубедителното си представяне, но все пак успя да победи Бенин с 1:0 и да запази шансовете си за продължаване в елиминационната фаза на турнира.

След като в първия си мач загубиха с 1:3 от Египет, „суперорлите” трябваше задължително да вземат трите точки срещу Бенин и постигнаха целта си, макар и много трудно.

Отборът на Бенин, който в първия си двубой бе завършил наравно 2:2 с Мозамбик, игра много сърцато и по нищо не отстъпваше на съперника си. На два пъти футболисти на Бенин удряха гредите, които се оказаха верни помощници на нигерийците.

Единственото попадение в мача падна от дузпа в края на първото полувреме. Ромуалд Боко игра с ръка в наказателното поле, заради което съдията на мача посочи бялата точка. Зад топката застана Якубу Айегбени, чийто удар бе доста комичен, но въпреки това попадна във вратата на Бенин. Нападателят се спъна и удари топката много леко в средата на вратата. Вратарят на Бенин Читу обаче вече се бе хвърлил в ъгъла и не можа да предотврати гола.

Футболистът на Локомотив Пловдив Фелисиен Сингбо, който е единственият представител на родното първенство в шампионата на Африка, започна мача от резервната скамейка и влезе в игра в 67-та минута на мястото на Имору.

Освен победата, 25 хиляди долара успя да спечели Обафеми Мартинс, който се бе обзаложил с бенинския нападател Разак Омотойоси за крайния изход на мача. Според местните медии басът е станал по инициативата на голмайстора на френския Мец - Омотойоси. Той е един от най-добрите приятели на Мартинс, който играе за Волфсбург.

Временно класиране в група С:

1. Египет 1 1 0 0 3:1 3 точки

2. Нигерия 2 1 0 1 2:3 3

3. Мозамбик 1 0 1 0 2:2 1

4. Бенин 2 0 1 1 2:3 1