Нигерийската футболна федерация освободи националния селекционер Гернот Рор само месец преди Купата на африканските нации, съобщава агенция "Ройтерс". Неговото място временно ще заеме техническия директор на организацията Аугустин Егуавон. Егуавон е познат в България като един от хората, които играха срещу нашия национален отбор в първата среща на САЩ '94.

Рор, който зае поста на селекционер през август 2016, изведе Нигерия до участие на световните финали през 2018 и до третото място на Купата на африканските нации година по-късно. Той обаче бе строго критикуван заради резултатите на отбора в последно време. Нигерия завърши наравно 1:1 с Кабо Верде през ноември и загуби срещу ЦАР през октомври.

"НФФ и г-н Рор прекратиха работните си взаимоотношения. Благодарим му за свършената работа за националния отбор и за цяла Нигерия", обявиха от централата.

Егуавон, който бе селекционер между 2005 и 2007, ще води отбора на Купата на африканските нации между 9 януари и 6 февруари, ако до тогава не бъде намерен нов треньор. Нигерия е в група с рекордьора по титли Египет, Судан и Гвинея-Бисау.