Крилото Луиш Нани няма да остане в родния си Спортинг Лисабон, въпреки желанието на португалския гранд. Вестник „Журнал де Нотисиас“ е категоричен, че Манчестър Юнайтед ще си прибере футболиста, който първоначално не влизаше в плановете на мениджъра Луис ван Гаал.

След завръщането си у дома, Нани отбеляза завиден прогрес във формата си и е сред основните играчи за треньора Марко Силва. Техничарят има 6 гола в първенството, където тимът му заема третата позиция с едва 2 загуби на сметката си.

Спортинг има желание да го задържи в редиците си, но на този етап заплатата и евентуалната трансферна сума, която трябва да се плати, не са по джоба на клуба. Лисабонци се надяваха да удължат наема на Нани, ала този вариант беше категорично отхвърлен от „червените дяволи“.

Само ден след последния домакински мач на Спортинг Нани ще хване самолет за Англия, където веднага ще има разговори с Ван Гаал и ръководството. До голяма степен това дали португалският национал ще остане на „Олд Трафорд“ зависи от решението на холандския наставник по адрес на друг преотстъпен играч – даденият под наем в Реал Мадрид Хавиер Ернандес-Чичарито.