Пандемията от коронавирус обърка тотално плановете за новия сезон в Гърция, след като Суперлигата настоява кампанията 2020/21 да започне на 12 септември, но 7 отбора все още нямат телевизионни оферти. Обявяването на новия сезон се отлага до 4-и този месец. Ако и тогава няма решение, ще има ново отлагане и лигата ще започне на по-късна дата.

В Гърция всеки клуб договаря сам телевизионните си права с компанията, която осигурява излъчването, но макар и индивидуални- преговорите също влизат в рамки, ограничени от обща сума. Ако един от клубовете не приеме предложения договор за телевизионно излъчване, първенството няма как да стартира.

Влезлият в последния момент с късен плейоф отбор на Аполон Смирни също няма телевизионна сделка, не присъства на днешната среща на Суперлигата, но поиска да бъдат отложени първите им 5 мача от новия сезон 2020/21. Причината е, че имат ограничено време за селекция и подготовка на отбора.

Претенции има от вицешампиона ПАОК, който настоява за отлагане или изместване на първия си мач, ако плановете остават такива, тъй като е прекалено близо до квалификацията им от 3-ия кръг на Шампионската лига срещу Бенфика.

Също не се е изиграл и финалът за Купата на страната за миналата година, за който Футболната федерация предложи дата 12-и септември с отлагане на мачовете на двата финалиста.

Тъй като обаче обявяването на новия сезон не е ратифицирано все още, програмата за Суперлигата не е готова.