Българският нападател Валери Божинов може да създаде сериозни проблеми на бившия си клуб Спортинг Лисабон. Според вестник "А Бола", футболистът смята да се обърне към международните футболни институции в търсене на финансови компенсации, свързани с неплатени данъци. 

Португалският клуб беше дал на съд българина след прекратяването на контракта му преди вече близо две години. Спортният съд в Лозана обаче оневини българина и разпореди "лъвовете" да му платят половината заплата за юли 2013 г. и цялата за август същата година. 

Сумата е от порядъка на 150 хил. евро, според португалското издание. От Спортинг обаче изглежда са "забравили" да преведат и нея, и данъците върху нея в държавната хазна. Това е задължение на клуба, а местните данъчни са погнали Божинов да ги плаща. 

Затова родният нападател, заедно с мениджъра си Георги Градев, плаши лисабонския клуб със съд, ако не преведе сумата на съответните власти. Самият Градев говори по темата за "А Бола". 

"В договора между Божинов и Спортинг ясно е записано, че клубът се задължава да плаща данъците върху възнаграждението му. Това не се е случило, затова данъчните вече притискат моя клиент."

"Ще изчакаме две седмици, даваме толеранс. Ако през това време не се преведат и заплатите, и данъците по тях, ще бъдем принудени и ще се оплачем във ФИФА", сподели Градев пред "А Бола".