Отборът на Бока Хуниорс е в търсене на нов старши треньор, след като наставникът на “генуезците” Густаво Алфаро обяви, че се оттегля през декември.

Алфаро не успя да изведе тима до финала на Копа Либертадорес - Бока загуби от големия си съперник Ривър Плейт на полуфинал, който всички фенове на южноамериканския футбол очакваха с притаен дъх.
Алфаро пристигна на “Ла Бомбонера” през януари тази година, седмици след загубата на Бока от “милионерите” в дългоочаквания финал за Копа Либертадорес.

ржентинският специалист пое славния клуб от шестата позиция във временното класиране и успя да изкачи отбора до третата, класирайки го за Копа Либертадорес. За краткия си престой той дори успя да вдигне трофей - Суперкупата на Аржентина. 

Специалистът все пак ще остане на “Ла Бомбонера” до края на шампионата, опитвайки се да приключи сезона по възможно най-добрия начин.
 
А за аржентинският отбор вече започна търсенето на нов наставник. През декември има президентски избор в Бока, от които до голяма степен зависи кой ще е новият треньор. При настоящото ръководство най-близо до треньорския стол изглеждат Рикардо Гарека и Хорхе Алмирон. Малко след тези имена “изплуват” легендите Мартин Палермо и Диего Марадона, които имат силата да овдигнат духа на феновете на Бока Хуниорс.