Бившият капитан на Манчестър Сити Венсан Компани направи първия си силен ход като генерален мениджър на Андерлехт. Той успя да убеди бившия си съотборник при "гражданите" Самир Насри да избере белгйиския гранд, а сделката стана факт още в петък. 

Французинът, който по едно време беше сред най-актуалните имена в световния футбол, а за последно игра в английската Висша лига с екипа на Уест Хем, разкри, че именно Компани е причината да се озове в Брюксел, защото е имал още много изкушаващи оферти. 

"Откакто напуснах Уест Хем, имах изключително много предложения. Но с огромна доза увереност избрах това на Андерлехт. Причината е, че ме покани моят добър приятел и бивш съотборник Венсан Компани. Познавам го много добре, шест години сме били в един отбор, познавам го много отблизо и искам да му помогна в този проект."

"Заедно с него, както и с новите си съотборници, ще се постарая и ще дам всичко от себе си да постигнем множество успехи и да зарадваме феновете си в края на сезона, а и не само тогава", заяви Насри пред официалния сайт на клуба след представянето си.