Отборът на Насионал (Мадейра) излезе начело в португалското първенство преди последните два мача от 2-ия кръг, които ще се играят късно днес. Насионал събра 6 точки, след като се наложи с 2:1 над Навал. Порто и Витория Сетубал са с по 4 точки, а днешните мачове противопоставят Брага- Спортинг (Лисабон) и Маритимо- Витория Гимараеш.

Домакините от остров Мадейра откриха резултата три минути след началото на второто полувреме чрез бразилския си полузащитник Матеуш. Сънародникът му и играч от защитата Алонсо удвои аванса на Насионал в 51-ата минута, а гостите от Навал върнаха едно попадение в 69-ата минута, за което се разписа централният бранител Паулао.

Витория Сетубал се наложи с 1:0 над Ещрела Амадора с попадение на Елияш в добавеното време на мача, а със същия резултат Академика Коимбра записа първата си победа за сезона. Единственото попадение за успеха срещу новака Рио Аве вкара бившият нападател на ЦСКА Хосе Луис Гарсес в 22-ата минута.

Новакът Трофензе падна на свой терен с 1:2 от Лейшоеш и остава на дъното на класирането без точки. Гостите откриха в 23-ата минута чрез Весли, а след това удвоиха преднината си благодарение на точния удар на Рикардо Насименто. Почетното попадение за Трофензе вкара Зе Мария минута след това.