Отборът на Насионал беше обявен служебно за шампион на Уругвай по футбол. Финалният мач за титлата на стадион "Сентенарио" в неделя беше прекратен седем минути преди края, след като фенове на Пенярол започнаха да чупят седалки и да хвърлят предмети към игрището, а част от ултрасите нахлуха на терена и предизвикаха безредици. Инцидентът стана, малко след като Национал поведе с 3:2 в 111-ата минута на продължението с попадение на Сантиаго Ромеро, а Алваро Рекоба пропусна дузпа.

Дисциплинарната комисия на Футболната асоциация на Уругвай се събра и взе решение оставащите седем минути да не бъдат доигравани, а Насионал да бъде обявен за шампион. Пенярол ще бъде допълнително санкционирал, като наказанието може да включи от парична глоба до отнемане на точки от следващото първенство.

Клубът също така ще трябва да поеме и всички разходи за нанесените на стадион "Сентенарио" щети. Това е 45-а титла в клубната история на Насионал от 1900 година, но в тях са включени и трофеите от аматьорския период на футбола на страната. Професионалната лига стартира през 1932 година./БТА