Над 30 фенове са задържани преди, по време и след мача между Баник Острава и Спарта Прага. Чешките медии информират за големи безредици по улиците на Острава, както и на самия стадион.

Първите десет души са били арестувани още преди началото на срещата. Привържениците на Спарта Прага са започнали да хвърлят фойерверки по илиците и отказали да се подчинят на униформените.

Феновете продължили с безчинствата и на самия стадион, като напрежението ескалирало на почивката. Част от привържениците на Баник, провокирани от съперниковата агитка, се опитали да влязат в сектора с гостуващите фенове на Спарта Прага. Голяма част от седалките на съоръжението били изтръгнати и използвани като оръжие.

Второто полувреме на двубоя започнало с 20-минутно закъснение.

След края на срещата безпорядъците продължили по близките улици и площади. Стотици фенове замервали един-друг с каквото им попадне под ръка.

Проблемът с футболното хулиганство съпровожда повечето мачове на тези два отбора. Местните медии съобщават, че и през април миналата година също е имало арестувани за безчинства.

Двубоят от шампионата на Чехия завърши 1:1. Спарта Прага е на първо място във временното класиране с 55 точки, докато Баник Острава е на последната позиция с 18 пункта.