Всички фенове на английския футбол добре познават Джърмейн Дефоу. 

Нападателят, въпреки своите 38 години продължава да играе футбол на високо ниво и се представя чудесно за отбора на Глазгоу Рейнджърс. 

Сериозната футболна възраст на голаджията не притеснява шефовете на шотландския гранд и бившият английски национал ще остане при настоящите шампиони и през следващия сезон. Дефоу не само ще може отново да играе, но вече влиза и в щаба на мениджъра Стивън Джерард, като играещ треньор. 

Бившият състезател на Тотнъм не скри своето вълнение след като подписа краткосрочен договор за още един сезон със "сините" и бе изключително благодарен и признателен за шанса, който получава. 

Тук намерих мястото си. Не само аз, но и моето семейство се чувстваме чудесно в Шотландия. Рейнджърс е страхотен клуб с невероятни фенове и толкова се привързах към всичко. Радвам се, че хората ме харесват и уважават, когато нещата са взаимни, тогава радостта е още по-голяма. 

Нямаше какво толкова да уточняваме с ръководството, моето желание отдавна бе да остана за още една година. Подписахме и съм щастлив, че отново ще работя с човек като Стивън Джерард.  За щастие  ще продължа кариерата си, но започвам и нещо ново. От новата кампания ще бъда играещ треньор и влизам в щаба на Джерард. Чувството е неописуемо, защото ще направя първи стъпки в  треньорската професия. 
Тепърва ще се уча и се надявам един ден наистина да бъда добър мениджър. Всичко се развива прекрасно за мен“, заяви Дефоу.